Dünya Sosyal Hizmet Günü

dunya-sosyal-hizmet-gunu

Üniversitemizde “Dünya Sosyal Hizmet Günü” Paneli düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü “Dünya Sosyal Hizmet Günü” münasebetiyle bir panel düzenledi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Ebu'l-iz El-Cezeri Salonunda gerçekleşen panele Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Yıldırım ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sosyal Hizmet Bölümünün akademik kadrosuna yeni dâhil olan Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Yelboğa ile Aile ve Sosyal Hizmet Şırnak İl Müdürlüğünden Kadın ve Aile Birim Müdürü Melike Tatar’ın konuşmacı olarak katıldıkları panelin moderatörlüğünü ise bölümün öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Dicle Özcan Elçi yaptı.

Panelde sosyal hizmetin tarihinden, dünyadaki ve Türkiye deki gelişim sürecinden söz eden Dr. Öğretim Üyesi Nurullah Yelboğa sosyal hizmet mesleğinin koruma ve güçlendirme yönleri ile ilgili bilgiler verdi. Sosyal hizmet mesleğinin günümüzde artık küresel çapta bir meslek olduğunu; dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarının yanında güncel toplumsal sorunlara yöneldiğini, ayrıca sürdürülebilir kalkınmayla bağlantılı olduğunu dile getiren Yelboğan, gelecekte çocuk refah alanı ve yapay zeka konularının sosyal hizmet ile ilişkili olacağını söyledi. Sosyal hizmetin kısaca temel amacının bireyi güçlendirmek olduğunu ifade eden Yelboğan, konuşmasının son bölümünde ise dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Kadın ve Aile Birim Müdürü Melike Tatar ise aile ve sosyal hizmet il müdürlüğünün kurum olarak karşılaştıkları bazı durumları birimler üzerinden örnekler vererek anlattı. Özellikle koruyucu aile, madde bağımlıları, ihtiyaçlara cevap vermede karşılaşılan sorunlar, engellilerin takibi, deprem sonrası koruyucu aile durumu hakkında bilgiler veren Tatar, sosyal hizmet çalışanlarının alanda karşılaşabileceği durumları birimler bazında değerlendirdi. Son olarak evlat edinme ve koruyucu aile konusuna değinen Melike Tatar, korunmaya alınan çocukların isim değiştirmeye yönelik detayları ile ilgili bilgi vererek dinleyicilerden gelen sorular cevapladı.

25.03.2024 |  Sağlık Bilimleri Fakültesi